Vinden van een huis

Tips bij het vinden van een nieuw huis
De aanschaf van een nieuwe woning kan behoorlijk lastig zijn met de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt. Zeker voor starters is het aanbod aan starterswoningen minimaal, met een lange wachtlijst tot gevolg. Dit geldt niet alleen voor huurwoningen, maar ook voor koopwoningen! Een huis vinden in Rotterdam, Amsterdam of Den Haag blijkt voor veel starters haast onmogelijk. Dit geldt in het bijzonder voor kieskeurige starters, die voor een lage prijs een woning willen hebben die naadloos aansluit op hun wensen. In het noorden van Nederland is het veel makkelijker om een huis te vinden als starter. In dit artikel geven we enkel handige tips om je zoektocht naar een nieuwe woning makkelijker te maken.
Informeer bij collega’s, familie en kennissen

Om te beginnen kan het raadzaam zijn om eens bij collega’s, vrienden en familie te informeren. Mogelijk hebben zij op hun beurt weer kennissen of familieleden die op het punt staan hun woning te verkopen. Door aan te geven dat je van plan bent om binnenkort een woning te kopen, kunnen deze mensen je direct tippen als de woning ook daadwerkelijk op de woningmarkt wordt aangeboden. Zo ben je de grote meute voor en is de kans op de koop van een woning aanzienlijk groter!
Tip: plaats een oproep op sociale media. Zo kun je in een keer een grote groep mensen bereiken.
Schakel een makelaarskantoor in
De meest traditionele en nog altijd succesvolle manier om een nieuwe woning te vinden is het inschakelen van een makelaarskantoor. Er zijn zeker in grotere steden als Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en ook Rosmalen genoeg makelaarskantoren te vinden. Op basis van het profiel wat je vooraf geschetst hebt, kunnen makelaars voor je op zoek gaan naar een geschikte woning. Een nadeel aan het inschakelen van een makelaar is dat je vaak niet de enige geïnteresseerde in een woning bent.