Vind makkeijker een huis

Vind makkelijker een huis met deze 3 tips

Met de huidige woningmarkt kan het behoorlijk lastig zijn om een geschikte woning te vinden. Zeker voor starters is het niet eenvoudig om betaalbare woonruimte te vinden, die ook nog enigszins aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. Voor het schrijven van dit artikel spraken wij met een makelaar, die ons meer kon vertellen over het vinden van geschikte woonruimte. In dit artikel hebben we de drie belangrijkste tips van deze makelaar voor je op een rijtje gezet.

  Tip 1: verbouw een nieuwe woning na aankoop
Mogelijk sluit een nieuwe woning nog niet volledig aan bij je wensen. Door de woning te laten verbouwen door een aannemersbedrijf in de buurt is het mogelijk om de woning alsnog bij je wensen aan te laten sluiten! Denk bijvoorbeeld aan het combineren van twee kleine kamers tot een grote kamer, het uitbouwen van de woning richting de tuin, enzovoorts. Door te verbouwen ben je mogelijk sneller tevreden met een woning, waardoor je eerder een nieuw huis vindt.

  Tip 2: deel een oproep via sociale media
Ook het delen van je wens om een woning te kopen via sociale media kan je helpen bij het vinden van woonruimte. Mogelijk zijn bekenden van vrienden en familie van plan om een woning te verkopen binnenkort. Door hier als eerste bij te zijn is de kans het grootst dat je de woning ook daadwerkelijk over kunt nemen.
Tip 3: schakel een makelaarskantoor in
De meest voor de hand liggende oplossing om de kans op het vinden van woonruimte te vergroten is het inschakelen van een makelaar. Een makelaar heeft doorgaans een goed beeld van de huidige woningmarkt. Daarbij kan een makelaar met je meedenken over de mogelijkheden om snel aan woonruimte te komen, die aansluit bij je smaak en wensen.