Inrichting van je tuin

Waarom is de inrichting van je tuin erg belangrijk?

De tuin moet een plek zijn om aan het eind van je werkdag heerlijk te kunnen ontspannen, onder het genot van een hapje en een drankje. Samen met je partner en kinderen de dag doorspreken, plannen maken voor de weekenden, enzovoorts. Om van de tuin een geschikte plek te maken om je te kunnen ontspannen, is het belangrijk om op de indeling van de tuin te letten. Dit begint bij het bouwen of verbouwen van je woning! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je bij een ver- of aanbouw voldoende ruimte overlaat voor een terras, een gazon en bijvoorbeeld een tuinhuisje, spa of zwembad.

Combinatie van verschillende planten
Door het jaar heen wil je voortdurend iets in bloei hebben staan in je tuin. Zeker de herfst kan je tuin anders een rommelige, sombere uitstraling krijgen. Op internet vind je meer informatie over de bloeitijd en –periode van verschillende planten en struiken. Let hierbij ook op de kleur van de planten, om te voorkomen dat deze vloeken bij andere vormen van groen of de stenen van je woning. Een hovenier kan je helpen bij het poten van de plantjes en struiken.
Tip: zorg ervoor dat je bomen ver genoeg van je woning plaatst! Houd er hierbij rekening mee dat je de woning op een later moment mogelijk uitbreidt.
Een luxe tuinset op je terras
Naast de planten en struiken in de tuin zelf mag ook een luxe tuinset niet op je terras ontbreken. Er zijn op internet verschillende webwinkels te vinden die tuinsets aanbieden aan particulieren. Het fijne aan het bestellen van een tuinset bij een webwinkel is dat je deze niet zelf op hoeft te halen. De luxe tuinmeubelen worden namelijk gratis bij je thuis afgeleverd! Kies jij voor een tuinbank of luxe fauteuil?